Click Here to Go HomePage http://www.gnu.org
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید پنجشنبه، ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

غلط های مصطلح
مدیر بوت GRUB را باید "گراب -grab-" تلفظ کرد ٬ نه "جی راب" یا "راب" !

-- ناشناس

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

 
انتشار آزمایشی: سومین نسخه‌ی آزمایشی KDE 4
1465 بار مطالعه شده است
 
 
KDE

تیم توسعه‌ی میزکار محبوب KDE خبر از انتشار سومین نسخه‌ی آزمایشی نسخه‌ی بعدی یعنی نسخه‌ی ۴ این میزکار را منتشر کرد. این نسخه برای برنامه نویسان و مدیران پروژه‌ای که تصمیم دارند برنامه‌های خود را برای KDE 4 آماده کنند فرصت بسیار خوبی فراهم می‌کند. پروژه‌ی KDE این نسخه را برای کاربران خانگی پیشنهاد نمی‌کند چرا که هنوز نسخه‌ی کاملا پایداری نیست و ممکن است تغییراتی در بخش‌های مختلف ایجاد شود. نسخه‌ی در حال توسعه‌ی KDE یعنی نسخه‌ی ۴ حاوی تعداد زیادی قابلیت جدید همراه با تکنولوژی‌های نوین است، برای نمونه:
تکنولوژی Sonnet که می‌توانید در مقاله‌ای که Linux.com نوشته بیشتر با آن آشنا شوید.
برنامه‌ی Solid به عنوان یک لایه‌ی هماهنگ کننده بین KDE4 و سخت افزار و منابع شبکه.
پشتیبانی بسیار قدرتمند برای پلتفورم‌های Windows و Mac OS از طریق kdelibs.com
مدیر فایل قدرتمند و جدید Dolphin که به تازگی به KDE4 افزورده شده است
و بسیاری امکانات جدیددیگر. برای مطالعه‌ی خبر مربوط به این موضوع می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۰۶ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: توزیع Mepis به Ubuntu مهاجرت می‌کند!
1002 بار مطالعه شده است
 
 
Mepis

هفته‌ی پیش خبر همکاری Linspire و Ubuntu را منتشر کردیم، در همان خبر آمده بود که شرکت Linspire تصمیم بر استفاده از Ubuntu به عنوان پایه‌ی توزیع Linspire GNU/Linux گرفته. روز گذشته خبری مبنی بر کوچ Mepis از Debian GNU/Linux به Ubuntu GNU/Linux منتشر شد. بنیان‌گذار Mepis آقای Warren Woodford در مصاحبه‌ای که با سایت DesktopLinux.com داشت به تشریح دلایل خود برای کوچ به ابونتو می‌پردازد. کوچ از دبیان به اوبونتو به معنی آن است که Mepis از این پس از بسته‌های موجود در مخازن Ubuntu به جای بسته‌های موجود در مخازن Debian استفاده خواهد کرد. Mepis یکی از توزیع‌های قدیمی لینوکس است و می‌توان جزو مشهورترین توزیع‌های مبنی بر Debian به حسابش آورد. زمان انتشار نسخه‌های اولیه Mepis از Ubuntu خبری نبود، به همین دلیل Debian به عنوان مبنای بسته‌های نرم‌افزاری Mepis انتخاب شد.
آنچه شایان ذکر است باقی ماندن Mepis به عنوان توزیعی مستقل است. مستقل به این معنا که هنوز برنامه‌ی نصب مخصوص به خود را دارد، هنوز از پنجره‌یمدیریت خود و نیز روش خود برای مدیریت سیستم استفاده می‌کند و فقط برای مدیریت بسته‌های نرم‌افزاری از این پس از مخازن اوبونتو بهره خواهد برد.
در صورتی که مایل به دریافت اطلاعات بیشتر درباره‌ی این تصمیم جدید Mepis هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم مصاحبه‌ی Woodford و Desktoplinux را مطالعه کنید. در این مصاحبه WoodFord کمی از توزیع Mepis و دلایلش برای بنا نهادن Mepis بر اساس Debian می‌گوید، سپس به بررسی دلایلش برای استفاده از بسته‌های سیستم Ubuntu برای Mepis شرح می‌دهد.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۰۵ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار جدید: نسخه‌ی 1.6.2 میزکار KDE منتشر شد
923 بار مطالعه شده است
 
 
KDE Applications

روز گذشته تیم توسعه‌ی KOffice خبر از انتشار از نسخه‌ی جدیدی از این مجموعه‌ی دفتری داد. نسخه‌ی جدید یک نسخه‌ی رفع اشکال یا (bug-fix) است. در حقیقت این دومین نسخه‌ی رفع اشکال برای سری 1.6 است. از طرفی تعدادی بهبود نیز در این نسخه انجام شده. برای نمونه اضافه شدن تعدادی فیلتر جدید در Krita ویا تعدادی تغییر در Kexi از جمله تغییر در مد کاربری برای اعمال برنامه‌های Kexi اعمال شده. تعداد زیادی از باگ‌ها رفع شده و تیم توسعه‌ی KOffice نیز مراتب قدردانی خود را از کاربرانی که در گزارش این اشکالات یاری رساندند در سایت رسمی اعلام نموده. برای مشاهده‌ی لیست کامل تغییرات می‌توانید اینجا کلیک کنید، برای مطالعه‌ی آگهی انتشار به صورت کامل نیز می‌توانید اینجا کلیک کنید. لازم به ذکر است که بسته‌های Kubuntu و نیز SuSE به صورت باینری و آماده‌ی به نصب در اختیار کاربران قرار گرفته است.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۰۵ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: ابزارهایی برای رفع اشکال سیستم
949 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

گاهی بعضی کارها در سیستم شما به درستی روندشان را دنبال نمی‌کنند، از زمانی سخن می‌گویم که سیستم دچار مشکل می‌شود. شما می‌توانید از طریق ازارهای بسیار زیادی که همراه سیستم عاملتان هستند به تشخیص و رفع این عیب‌ها بپردازید. سایت Linux.com به بررسی تعدادی از سلاح‌هایی که می‌توانید علیه این مشکلات در سیستمتان استفاده کنید می‌پردازد. در این مقاله که از سری مقالات CLI Magic یا جادوی خط فرمان است، نویسنده‌ی مقاله به بررسی تعدادی از دستورات لینوکس مانند top و lsof و ltrace و Strace می‌پردازد.
برای مطالعه‌ی مقاله‌ی کامل اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۰۵ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: جعبه ابزار مدیر سیستم
993 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

سایت Linux.com مدت‌هاست مقالاتی تحت عنوان "My sysadmin toolbox" می‌نویسد، هدف این مقالات آشنا کردن مدیران سیستم و نیز کاربران پیشرفته‌ی سیستم عامل لینوکس با ابزارهای مفید موجود برای سیستم است. در جدیدترین مقاله از این سری Leslie P. Polzer شما را با چند ابزار سیستمی مفید آشنا می‌سازد. در این رشته مقالات روش استفاده از ابزارها به صورت موضوعی برررسی می‌شود و هدف از این مقالات نوشتن روش کار با ابزارها به صورت تفضیلی نمی‌باشد. در این مقاله شما با Zsh به عنوان یک مفسر خط فرمان (جایگزینی برای Bash) آشنا می‌شوید، سپس با ابزار fmt و نیز نسخه‌ی پیشرفته‌ی fmt یعنی par آشنا می‌شوید. ابزار cat ابزاری به ظاهر بسیار ساده است اما هرگز قدرت این ابزارها در کاربردهای مختلف روزانه دست کم نگیرید، linux.com نیز با نوشتن نکته‌ای جدید درباره‌ی این ابزار به قاله‌ی خود ادامه می‌دهد و سپس بلافاصله به بررسی برنامه‌ی مدیریت پست الکترونیکی Muttngکه نسخه‌ی بهینه‌ شده‌ای از mutt است می‌پردازد و برخی از مزایای استفاده از این ابزار را برای کاربران خاطرنشان می‌کند، مرورگر وب Dillo موضوع بعدی است، مرورگر وبی با حجم ۴۰۰ کیلوبایت که به شما امکان کار با فایل‌های HTML را ارائه می‌کند. حالا نوبت یک تذکر امنیتی است، این تذکر مهم OpenSSH جایگزین مفید telnet و rlogin است. در ادامه نویسنده‌ی مقاله با نوشتن نکاتی درباره‌ی vim و grep و pgrep و تعدادی دیگر از ابزارهای خط فرمان، انعطاف‌پذیری و امکانات بسیار مفید خط فرمان و ابزارهای خط فرمانی را یادآوری می‌کند.
در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله می‌باشید می‌توانید به سایت Linux.com مراجعه کنید ویا مستقیما اینجــا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۹ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار آزمایشی: نسخه‌ی بتای دوم از میرکار گنوم
1296 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME

روز کذشته نسخه‌ی جدیدی از میزکار گنوم منتشر شد. این نسخه GNOME 2.18.0 Beta 2 یا 2.17.91 نام دارد. به نقل از سایت GNOME Desktop این نسخه در ماه مارس ۲۰۰۷ به صورت نهایی منتشر خواهد شد. تیم توسعه‌ی گنوم این روزها کمی احساس تنهایی می‌کند و توسعه دهندگان آن پیشنهاد داده‌اند که کمی محبت نسبت به این میزکار نشان دهیم و نسخه‌ی جدید را آزمایش کنیم، در ترجمه‌ها کمک کنیم، به تهیه‌ی مستندات بپردازیم و سایر کمک‌هایی که در یک پروژه‌ی آزاد همواره مورد توجه قرار می‌گیرند. در این نسخه که پس از Beta 1 ارائه شده است امکانات موجود تغییری نکرده‌اند بلکه تعداد زیادی مشکل ای Bug برطرف شده‌اند و نیز ترجمه‌ها بهبود پیدا کرده‌اند. برای دریافت این نسخه نیز مانند نسخه‌های پیشین می‌توانید از GARNOME استفاده کنید. اگر مایل به کسب اطلاع از تغییرات این نسخه هستید می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۹ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مصاحبه: دست‌اندر کار KDE: Inge Wallin
1633 بار مطالعه شده است
 
 
KDE

سایت PeopleBehine KDE مصاحبه‌ای جدید با دست‌اندرکاری از پروژه‌ی KDE منتشر کرد. ستاره‌ی این مصاحبه Inge Wallin است. این برنامه نویس ۴۳ ساله‌ی سوئدی در پروژه‌های مختلف KDE همکاری می‌کند. شروع کار با رفع عیب‌های بازی‌های KDE مانند KPat و Konquest است و این روزها وی مشغول همکاری در پروژه‌ی KOffice است. در حقیقت وی مسئول نگهداری و توسعه‌ئ KChart از برنامه‌های مجموعه‌ی برنامه‌های دفتری KOffice است. وی که در حال حاضر مدیر عامل شرکت Cendio AB است برای همکاری در پروژه‌ی KDE حقوقی دریافت نمی‌کند و به طور تقریبی بین ۵ تا ۲۰ ساعت در هفته برای کمک به KDE فعالیت می‌کند. برای کارهایش از Emacs استفاده می‌کند و عقیده دارد ابزارهایی مانند vi یا kate ابزارهای آماتور هستند! به دلیل خاطره‌هایی که دارد از Fedora Core بروی میزکارش استفاده می‌کند و اما به مهاجرت به Novell SuSE یا Kubuntu هم فکر می‌کند. به نظر وی برنامه‌های فوق‌العاده‌ی KDE دو برنامه‌ی Kontact و Konqueror هستند. Inge پدر دو فرزند ۷ و ۹ ساله است و از همکاری داوطلبانه برای KDE بسیار خرسند است، حتی برای نسخه‌های بعدی KDE ایده‌های جدید دیگری دارد. ایده‌های ریچارد استالمن را بیشتر از ایده‌های لینوس تروالدز می‌پسندد و ....
ادامه .....


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۸ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
انتشار آزمایشی: نسخه‌ی بتای جدیدی از Sylpheed منتشر شد
1017 بار مطالعه شده است
 
 
sylpheed

نسخه‌ی بتای جدیدی از برنامه‌ی مدیریت پست الکترونیکی Sylpheed منتشر شد. این نسخه که Sylpheed 2.4.0-beta4 می‌باشد با رفع مشکلات بسیار و نیز بهینه شدن امکاناتی مانند دفترچه‌ی آدرس‌ها منتشر شد. از جمله تغییرات دیگری که در این نسخه اعمال شده است می‌توان به اضافه شدن امکان کپی کردن افراد در دفترچه‌ی آدرس‌ها، بهبود اتصال به ماشین‌های راه دور و مدیریت بهتر پیغام‌خطاهای مربوطه، تصحیح مشکل ذخیره نشدن عرض پوشه‌ها در زمان بسته شدن پنجره و نیز نمایش ستون‌های شماره‌ی نامه‌ها به صورت رنگی نام برد.
برنامه‌ی Sylpheed یک برنامه‌ی بسیار سریع و سبک با امکانات بسیار برای مدیریت نامه‌های الکترونیکی است که از پروتوکل‌های POP3 و APOP و نیز IMAP پشتیبانی می‌کند. امکان تعریف حساب‌های POP مختلف، ایجاد فیلترهای مختلف و نیز سرعت بالا، این برنامه را برای کسانی مناسب می‌سازد که حجم بالایی از ارسال دریافت نامه‌های الکترونیکی دارند و از طرفی می‌خواند در زمان صرف جویی کنند. علاوه بر این پشتیبانی از گزینه‌های مختلف امنیتی مانند TLS/SSL و GPG این برنامه را به برنامه‌ای مطمئن‌تر برای مدیریت نامه‌های الکترونیکی تبدیل می‌کند. این برنامه در نسخه‌های اخیر به دلیل استفاده از +GTK سری 2.6 از زبان‌های یونی‌کد مانند فارسی نیز پشتیبانی می‌کند. در اصل یکی از اهداف این پروژه تبدیل شدن به برنامه‌ای کاملا چند زبانه است. در صورتی که علاقه‌مند به آزمایش این سرویس گیرنده‌ی پست الکترونیکی می‌باشید می‌توانید اطلاعات بیشتری را در سایت اصلی آن دریافت کنید. برای دیدن تصاویر این برنامه نیز می‌توانید اینجا کلیک کنید. (توجه داشته باشید که تصاویر به نسخه‌ی نهایی مربوط نمی‌باشند و نسخه‌ی نهایی کمی منظم‌تر و زیباتر است!) این برنامه برای سیستم عامل‌های گنو/لینوکس، MacOS X ، BSD و نیز Windows (تمام نسخه‌ها حتی Vista) موجود است.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۲۷ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: به روز رسانی‌های امنیتی برای دروپال
1444 بار مطالعه شده است
 
 
Drupal

امروز صبح تعدادی به روز رسانی امنیتی برای سیستم مدیریت متحوای Drupal منتشر شد. این به روز رسانی‌ها شامل به روز رسانی‌های امنیتی برای مشکلات امنیتی SA-2007010 و SA-2007009 و SA-2007008 می‌باشند. در صورتی که از ماژول Image Pager یا Secure Site یا GetID3 استفاده می‌کنید به یاد داشته باشید که حتما به روز رسانی‌های جدید را نصب کنید. این ماژول‌ها هر سه جزو ماژول‌های غیر رسمی یا Third Party می‌باشند که مشکلات امنیتی گزارش شده در آن‌ها برای هر دو سری ۴ و ۵ وجود دارد.برای رفع مشکل امنیتی SA-2007008 که مربوط به Image Pager است می‌توانید برای نسخه‌های سری 4.7 از اینجا و نیز برای نسخه‌های سری 5 از اینجا اقدام کنید.
برای رفع مشکل امنیتی مربوط به getID3 که اغلب سایت‌های ارائه‌ی موسیقی از این کتابخانه استفاده می‌کنند نیز در صورت استفاده از نسخه‌ی 4.7 از اینجا و نیز نسخه‌ی سری 5 اینجا را بررسی کنید.
برای رفع مشکلات مربوط به ماژول Scure site نیز می‌توانید برای نسخه‌های سری 4.7 از اینجا و نیز برای نسخه‌های مربوط به سری 5 از اینجا اقدام کنید.
نکته‌ی قابل توجه اینکه هر دو مشکل امنیتی ظرف روز گذشته و دیشب اعلام شده‌اند و وصله‌های امنیتی برای رفع این مشکلات نیز امروز صبح منتشر شدند. در حقیقت این نمونه‌ای است از دلیلی ایمن بودن محصولات اوپن‌سورس و آزاد که تعداد توسعه دهندگان نرم‌افزار زیاد هستند.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۲۷ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: سمیناری دیگر با عنوان آشنایی با لینوکس
1012 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار داخلی سایت

همان طور که حتما در اخبار سایت مطالعه کرده‌اید، گروه کاربران لینوکس تهران و فرهنگسرای فن‌آوری اطلاعات، چهارشنبه‌ی گذشته با همکاری یکدیگر اقدام به برگزاری یک سمینار با موضوع «آشنایی با سیستم عامل لینوکس» نمودند. با توجه به استقبال کاربران از این سمینار، بر آن شدیم تا این سمینار را یکبار دیگر در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۸۵ برای دوستانی که نتوانستند ثبت‌نام کنند و یا فرصت شرکت در سمینار را نداشتند برگزار نماییم.
این سمینار نیز مانند سمینار پیشین با محورت آشناسازی کاربران با سیستم عامل گنو/لینوکس برگزار می‌شود. بحث‌های اساسی این سمینار به شرح ذیل می‌باشند:    تاریخچه‌ی سیستم عامل گنو/لینوکس
   آشنایی مقدماتی با امکانات گنو/لینوکس
   محیط‌های گرافیکی در گنو/لینوکس
   معرفی توزیع پارسیکس گنو/لینوکس

هدف از برگزاری این سمینار به این ترتیب است:


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   111121314151617181920212223242526272829303132333435363738485868788898108   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux