Click Here to Go HomePage http://www.lugir.org
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید سه شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

یک کتاب

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

موضوع: مقاله آموزشی

آیتم‌های جدیدی که با این موضوع ارسال شده‌اند به قرار زیر هستند.

<   12345678   >

 
مقاله‌ی آموزشی: میزکار حرفه‌ای با gOS
1481 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

در این مقاله به شما نشان داده می‌شود که چگونه می‌توانید جانشینی تمام عیار برای میزکار ویندوزتان با استفاده از gOS فراهم کنید. برای نمونه برنامه‌هایی که برای کارهای روزانه خود نیاز دارید و صد البته با ویژگی‌ها و قایلیت‌های جدید، مانند میزکاری عاری از DRM یا Patentهای مایکروسافت. gOS سیستم عاملی رایگان و اوپن سورس برپایه‌ی Ubuntu نسخه 7.10 است که همراه برنامه‌های Google و سایر برنامه‌های web 2.0 منتشر شده است.این میزکار برای کارهای خود در عوض GNOME یا KDE از میزکار بسیار سریع و سبک Enlightenment نسخه ۱۷ استفاده می‌کند.


[متن کامل...] 'میزکار حرفه‌ای با gOS'   1829 کلمه در ادامه متن
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۷ آبان ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: مجازی سازی سیستم توسط Qemu
1911 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

مجازی سازی یکی از عناوین بسیار پرسروصدای دنیای فن‌اوری اطلاعات در این روزهاست و یکی از مزیت‌های گنو/لینوکس در بازار مجازی سازی پشتیبانی آن از سکوها و برنامه‌های مختلف مجازی سازی است. استفاده از تکنیک‌های مناسب و روش‌های صحیح مجازی سازی می‌تواند برای سازمان‌ها، شرکت‌ها و صنایع مختلف حتی در محیط‌های آموزشی و صنایع کوچک منجر به صرفه‌جویی‌های بسیاری در هزینه‌ها و منابع شود. بنابراین هر مدیر سیستم لینوکس باید با تکنیک‌های مختلف مجازی سازی آشنا باشد. یکی از این برنامه‌ها یا مجموعه تکنیک‌ها برنامه‌ی Qemu است. سایت رسمی شرکت IBM در مقاله‌ای به بررسی نحوه‌ی کار و استفاده و اعمال این روش پرداخته است که در نهایت به مقاله‌ای جامع و کاربردی تبدیل شده است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله می‌باشید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۰۶ مهر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: مقایسه‌ی لینوکس و Mac OS
1470 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

سایت InformationWeek که یکی از سایت‌های خبری و نوسنده‌ی مقالات متععدی در زمینه‌ی IT است، در یک مقاله‌ی ۱۰ صفحه‌ای به مقایسه‌ی لینوکس و سیستم عامل Mac OS پرداخته است. عنوان مقاله‌ی نوشته شده در این سایت «لینوکس در مقابل مک: کدامیک جانشین بهتری برای ویندوز مایکروسافت؟» است. در حقیقت نوستندگان مقاله که دو نفر از ویراستاران این سایت هستند، پس از مدتی تصمیم می‌گیرند به جای استفاده از ویندوزشان از سیستم عامل دیگری استفاده کنند و یکی از Ubuntu و دیگری از Mac OS X استفاده می‌کند. حاصل این تصمیمشان نیز مقاله‌ای است که در سایت منتشر شده و در ۹ قسمت مختلف به بررسی قابلیت‌های مختلف لینوکس و Mac OS می‌پردازد، از جمله نحوه‌ی نصب، نحوه‌ی شناسایی سخت‌افزارها، قابلیت کار در شبکه‌های کامپیوتری بی‌سیم و کابلی، امنیت سیستم‌عامل‌ها و .... در نهایت در بخش دهم به نتیجه گیری این بررسی می‌رسیم.
در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید، می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۱۰ مرداد ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: زیبایی‌های LaTeX با نمونه‌های چشم‌نواز
1858 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

دلایل بسیاری برای استفاده از LaTeX در عوض برنامه‌های WYSIWYG پردازش متن مانند Microsoft Word وجود دارد، دلایلی مانند قابلیت جابجایی، امنیت بالا، حجم کم پردازش چند نمونه از این دلایل هستند. (به آزاد بودن LaTeX اشاره نمی‌کنیم!) علاوه بر این دلایل بسیار دیگری هستند که می‌توانند باعث شوند شما به جای برنامه‌های پردازش متنی مانند Microsoft Word از LaTeX استفاده کنید، یکی از این دلایل فنی، ضعف پردازشگرهای متن در تولید مستندات با کیفیت بالا و صفحه آرایی نفیس است که LaTeX این مهم را به خوبی انجام می‌دهد. برنامه‌ی LaTeX به منظور صفحه آرایی و حروف‌چینی منتشر شده و برنامه‌ای آزاد است که به شما امکان تمرکز برروی محتوا به جای تفکر درباره‌ی صفحه‌بندی را می‌دهد. صفحه‌بندی، مدیریت قلم‌ها، تنطیم ویژگی‌های صفحه و ذخیره با فرمت‌های بسیار از مزایای LaTeX است.


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۸ تیر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: فراخوانی پنجره‌ها از خط فرمان با Dzen
1311 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

به تازگی برنامه‌ای به نام Dzen منتشر شده است که با سرعت فراوانی محبوبیت کسب کرده. برنامه‌ی Dzen برای باز کردن یک پنجره‌ی ترمینال به صورت poo-up استفاده می‌شود. نویسنده‌ی برنامه Rob Manea هدف این برنامه را این گونه بیان می‌کند: «یک برنامه‌ی همه منظوره برای نمایش پیام‌ها و اطلاعیه‌ها و پیغام‌ها، این برنامه با فراهم کردن تعداد بسیار زیادی گزینه به برنامه‌ای کاملا انعطاف‌پدیر تبدیل شده است.
به دلیل انتشار تازه‌ی این برنامه هنوز در مخازن رسمی بسیاری از توزیع‌های لینوکس نمی‌توان بسته‌های باینری آن‌ را پیدا کرد، هرچند برای Arch و Sourcemerge و CRUX و Gentoo بسته‌هایی موجود است و به زودی برای Debian Unstable نیز فراهم خواهد شد. در صورتی که مایل به استفاده از این برنامه و یا آشنایی هرچه بهتر با این برنامه و قابلیت‌های آن هستید می‌توانید به مقاله‌ای که Linux.com درباره‌ی آن منتشر نموده است مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۸ تیر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: جستجو برروی میزکار با Doodle
1393 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

برنامه Doodle برای جستجوی بلادرنگ در میان مستندات در کامپیوترهای رومیزی استفاده می‌شود. Doodle با فراهم آوردن یک لیست شاخص یا Index با استفاده از فرا-داده‌ها یا Meta-Dataها، به شما اجازه می‌دهد تا در میان مستندات خود را با سرعت بالاتری جستجو کنید. این برنامه با استفاده از «libextractor» اقدام به گرد آوری این فرا داده‌ها از انواع مختلف فایل‌ها برروی سیستم می‌نماید. فایل DebianAdmin در مقاله‌ای به نحوه نصب این برنامه برروی دبیان گنو/لینوکس پرداخته است. در صورتی که مایل به مطالعه این مقاله می‌باشید می‌ةوانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۲۶ تیر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: جابجایی ایمن فایل‌ها با SFTP
1502 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

یکی از وش‌های بسیار محبوب و پرکاربرد جابجایی فایل‌ها بین سرور و کامپیوتر‌های کلاینت استفاده از پروتوکل جابجایی فایل‌ها یا FTP است.اما FTP به دلیل این که اطلاعات تشخیص هویت را به صورت غیر رمز برای سرور می‌فرستد به عنوان راه حلی ایمن برای تبادل فایل‌ها تلقی نمی‌شود. راه حل ایمن دیگر استفاده از Scure Copy یا SCP و یا نمونه‌ی بسیار کارامدتر آن SFTP یا SSH File Transfer Protocol است که برای جابجایی فایل‌ها از SSH استفاده می‌کند. شما می‌توانید از راه‌کارها به عنوان جایگزینی ایمن برای FTP استفاده کنید. پروتوکل SSH یک تونل ایمن رمزنگاری شده بین دو کامپیوتر ایجاد می‌کند و SFTP از این تونل برای تبادل اطلاعات بهره می‌گیرد. سایت Linux.com در مقاله‌ای روش استفاده از ابزار sftp و نیز روش راه‌اندازی یک سرویس دهنده‌ی sftp را آموزش داده است. برای مطالعه‌ی این مقاله‌ی کوتاه و کاربردی می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۱۱ خرداد ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: راهنمای IRC برای تازه‌کارها
7500 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

اگر شما درباره‌ی لینوکس یا سایر پروژه‌های اوپن سورس پرسشی داشته باشید، با کمی جستجو در انجمن‌های پرسش و پاسخ، لیست‌های پستی، جستجو در سایت Google می‌توانید پاسخ خود را بیابید، اما اگر واقعا می‌خواهید پاسختان را بلادرنگ و سریع بیابید، Internet Relay Chat یا IRC محلی است که شما باید به آن نگاهی بیاندازید. اگر تا کنون با IRC تجربه‌ای نداشته‌اید، در این مقاله به تمام آنچه که شما نیاز دارید خواهیم پرداخت.
بدون شک شما حتما با پیام‌رسان‌های فوری مانند AIM و MSNو Google Talk و Yahoo و سایر پیام‌رسان‌های فوری آشنا هستید. تفاوت عمده‌ی IRC با سایر سرویس‌های پیام رسان فوری دارد در این است که IRC برای گفتگوهای گروهی طراحی شده است و نه گفتگوهای دونفره مانند AOL یا MSN. از آن‌جایی که IRC برای گفتگوهای گروهی طراحی شده است برای پروژه‌های آزاد و منبع باز (FOSS) که می‌خواهند یک انجمن بلادرنگ یا زنده داشته باشند بسیار مناسب است.


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۰۶ اردیبهشت ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: استفاده از دیسک سخت اکسترنال برای پشتیبان‌گیری
1270 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

نقل از سایت اصلی: « در این مقاله به شما نشان خواهم داد که چطور از یک دیسک سخت اکسترنال USB به عنوان ابزاری برای پشتیبان‌گیری در میزکارکار خود استفاده کنید. من سیستم فایل پیش‌فرض یعنی FAT32 را حدف خواهم کرد و یک پارتیشن جدید همراه با سیستم فایل جدید ایجاد خواهم کرد، و به شما نشان خواهم داد تا چطور دیسک سخت و اطلاعات مهم خود را با یکدیگر همسان کنید»
همان‌زور که از پاراگراف اول این مقاله برمی‌آید مقاله‌ی حاضر درباره‌ی روش استفاده از یک دیسک سخت USB به عنوان ابزاری برای نگهداری نسخه‌های پشتیبان است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۰۶ اردیبهشت ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: شیوه های دسترسی به پارتیشن های Ntfs در لینوکس
1585 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

نقل از سایت منتشر کننده:
«پارتیشن های Ntfs مدت ها برای کاربران لینوکس کابوس بود. چرا که با اندکی شانس می توانستند دسترسی فقط خواندنی را به داده های ان پارتیشن داشته باشند.برای تبادل فایل بین ویندوز و لینوکس، باید از Fat32 استفاده میشد که آن هم یعنی مشکلات و محدودیت های خاص خودش. اما با گذشت زمان، این موضوع هم حل شد و امروزه به راحتی خواندن میتوانید در پارتیشن های NTFS بنویسید. اما این که این موضوع چگونه و کمک چه برنامه هایی امکان پذیر شد، موضوع بحث این مقاله است.»

 
 
نوشته شده توسط: مهمان  در تاریخ شنبه، ۲۵ فروردین ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   12345678   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux