Click Here to Go HomePage http://www.debian.org
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید چهارشنبه، ۰۷ آذر ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

برای نصب یک بسته ی RPM در خط فرمان و با مجوز ریشه :
#rpm -Uvh  package-x.y.z-t.i386.rpm

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

موضوع: مقاله آموزشی

آیتم‌های جدیدی که با این موضوع ارسال شده‌اند به قرار زیر هستند.

    12345678   >

 
مقاله‌ی آموزشی: ده ابزار برای دوستداران خط فرمان
1793 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

وبلاگ BinaryCodes در مقاله‌ای به معرفی ۱۰ ابزار برای کاربرانی پرداخته است که دوستدار Terminal یا خط فرمان هستند. ابزارهایی مانند vim یا screen یا LaTeX و ... که برای کارهای روزانه می‌تواند به یک مدیر سیستم کمک کنند همچنین برای کاربرانی که علاقه به استفاده از تمینال دارند نیز این امکان را می‌دهد تا استفاده‌های جدیدی از خط فرمانشان بکنند. برای مطالعه مقاله می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۱۷ شهریور ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: بهینه سازی سیستم با انتقال لاگ‌ها به RAM
1766 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

پروژه‌ی Ramlog به شما اجازه می‌دهد لاگ‌های سیستمی را در RAM رایانه‌ی خودتان ذخیره کنید و سپس آنها را زمان خاموش کردن سیستم در دیسم سخت منقل کنید. زمانی که از کامپیوترهای همراه یا لپ‌تاپ استفاده می‌کنید، نوشتن لاگ‌ها برروی RAm می‌تواند به افزایش زمان کارایی باطری سیستم کمک کند، چرا که syslog هر چند قانیه تعدادی پیام ارسال می‌کند که این پیام‌ها دیسک سخت شما را وادار به کار می کند....»
سایت Linux.com در مقاله‌ای به بررسی Ramlog پرداخته است که بخشی از آنرا مطالعه نمودید، در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستیدمی توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۰۱ مرداد ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: افزودن قابلیت‌های Gedit
2024 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

ویرایشگرهای متن مختلفی در لینوکس وجود دارند که یکی از محبوبترین ویرایشگرهای گرافیکی Gedit است، gedit ویرایشگر متن پیش‌فرض برای محیط میزکار GNOME است، بنابراین اگر میزکار گنوم استفاه می‌کنید حتما gedit برای شما نصب شده است.
در بسیاری از توزیع‌های لینوکس تعدادی از پلاگین‌ها نصب شده‌اند اما همواره نصب شده نیستند. اگر از کاربران ویرایشگرهای متن برپایه‌ی Terminal هستید (مانند vim و emacs) ممکن است امکاناتی را در این برنامه‌ها مشاهده کنید که در Gedit برآورده نمی شوند، اما با استفاده از پلاگین‌های مختلفی که برای gedit نوشته شده‌اند و می‌توانید بنویسید، ممکن است امکانات بسیار کاربردی و جذابی برای gedit فراهم کنید. در صورتی که مایل به آشنایی بیشتر با پلاگین‌های gedit هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: Korn : یک خط فرمان گسترش یافته
1748 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

اگر از کاربران گنولینوکس هستید حتما می‌دانید که پوسته‌ها یا Shell ها چه هستند، اگر با پوسته‌ها یا Shell ها آشنایی ندارید، می‌توانید مقاله‌ی آشنایی با پوسته‌ها در همین سایت را از اینجا مطالعه کنید. معروف‌ترین پوسته‌ی خط فرمان Bash است که به صورت پیش‌فرض در بسیاری از توزیع‌های گنو/لینوکس ارائه می‌شود، اما علاوه بر Bash پوسته‌های مفید دیگری مانند Korn نیز وجود دارند. سایت Linux.com در مقاله‌ای اجمالی به بررسی روش کار بااین پسوته و مزایا و تفاوت‌های آن با Bash پرداخته است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: مانیتورینگ سیستم‌های Mainframe از خط فرمان
2137 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

برای دسترسی به سیستم عامل سیستم‌های MainFrame از شبیه سازهای تریمنال ۳۲۷۰ یا (3270 Terminal Emulators) استفاده می شود. سایت IBM در مقاله‌ای به روش ایجاد یک اسکریپت برای مانیتورینگ z/OS از طریق خط فرمان لینوکس می‌پردازد. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله می‌باشید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۲ فروردین ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
یک بررسی: بررسی VirtualBox
1636 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

VirtualBox یک شبیه ساز سخت افزار است. به این شبیه سازها emulator گفته می‌شود. برای نمونه VMware یا Qemu دو نمونه‌ی این شبیه سازها هستند که با نام Virtual Machines یا ماشین‌های مجازی نیز شناخته می‌شوند. VMware محصولی غیر آزاد و کاملا تجاری است و برنامه‌ی Qemu محصولی آزاد و غیر تجاری است که تحت مجوز GNU/GPL منتشر شده است. برنامه‌ی VirtalBox نیز برای شبیه سازی سحت‌افزار استفاده می‌شود. این محصول در حال حاضر در دو نسخه‌ی آزاد و غیر آزاد نتشر می‌شود و برای سکوهای لینوکس و ویندوزی موجود است، می‌توانید برروی آن لینوکس، ویندوز و عنوان دیگر یونیکس را به سادگی نصب کنید. سایت Linuxhow2 در یک بررسی به نقاط ضعف و قدرت VitrualBox OSE پرداخته است. OSE یا OpenSource Edition همان نسخه‌ی آزاد VirtualBox است که در حال حاضر در مخازن بسیاری از توزیع‌های لینوکس مانند Debian یا Ubuntu یا Fedora قابل یافتن است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این بررسی هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۷ بهمن ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: نصب گروه‌افزار در لینوکس
1587 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

برای راه اندازی Groupware ها در لینوکس گزینه‌های متنوعی وجود دارد. دلیل این موضوع توسعه اجزای گروه‌افزار به صورت مستقل و قابلیت استفاده از این ابزارها با تنطیمات و ترکیبات با یکدیگر برای ایجاد یک Groupware کامل است. سایت Linux-Top در مقاله‌ای به نحوه‌ی نصب یک «گروه‌افزار» به کمک Exim و Horde پرداخته است. دراین راهنما نصب و راه اندازی بر پایه‌ی SuSE لینوکس می‌باشد، اما برای سایر توزیع‌های لینوکس نیز به همین شرح می‌توان نصب و راه اندازی را انجام داد. برای مطالعه‌ی مقاله اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: آشنایی با Mercurial
1762 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

برنامه‌ی Mercurial یک مدیر سورس کد - مدیر نسخه غیر متمرکز است. (Distributed Source Control Management System) پروژه‌های بسیاری از این برنامه برای مدیریت سورس کد و توسعه نرم‌افزارهایشان استفاده می‌کنند. این برنامه از شیوه‌ی Distributed یا peer-to-peer استفاده می‌کند که در مقابل روش Centralized یا Client Server است که CVS یا Subversion از آن استفاده می‌کنند. طبق اظهار توسعه دهندگان این برنامه برای استفاده‌های شخصی و نیز استفاده برای توسعه به صورت تیمی بسیار مناسب است و هم اکنون در سطح تجاری بزرگ نیز از آن استفاده می‌شود.
نصب و راه اندازی آن بسیار ساده است و بسیاری از توزیع‌های پیشرفته مانند Debian یا Gentoo بسته‌های از پیش کامپایل شده برای این برنامه را در مخازنشان دارند و می‌توانید از مخازن یا فایل‌های باینری برای نصب اقدام کنید. برای استفاده از Mercurial در خط فرمان می‌توانید از دستور hg استفاده کنید. (hg نماد جیوه در جدول مندلیف است) سایت Linux.com در مقاله‌ای کوتاه به نحوه‌ی راه اندازی مخازن و استفاده از این ابزار در لینوکس پرداخته است. در صورتی که مایل به آشنایی با این ابزار هستید و یا در حال حاضر از یک مدیر سورس کد مرکزی استفاده می‌کنید و می‌خواهید از مزایای یک مدیر سیستم غیر متمرکز بهره ببرید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: نصب LAMP بوسیله TASKEL
1803 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

این راهنما به شرح روش نصب LAMP یا Linux - Apache - MySQL - PHP پرداخته است. توزیع مورد استفاده در این راهنما Ubuntu Desktop است. این راهنما برای تمام توزیع‌های لینوکسی بر پایه‌ی دبیان مانند پارسیکس، اوبونتو، کنوپکس و ... قابل استفاده است. LAMP یکی از بسترهای محبوب برای توسعه نرم‌افزارهای تحت وب است که در سال‌های اخیر به دلیل سرعت در توسعه، سادگی کار و بازدهی مناسب مورد توجه بسیار قرار گرفته است. روش‌های مختلفی برای نصب و راه اندازی LAMP وجود دارد که در این مقاله با یکی از آنها آشنا می‌شویم.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۰۴ آذر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
نرم افزار: دیدن فایل‌های CHM در لینوکس
1871 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

فرمت CHM یا compiled HTML فرمت انحصاری شرکت مایکروسافت برای فایل‌های Help یا راهنمای ویندوز مایکروسافت است که در سال‌ ۱۹۹۷ منتشر شد. پس از آن این فرمت علاوه بر راهنما‌های ویندوز برای ایجاد کتاب‌های الکترونیکی نیز استفاده می‌شود. برنامه‌های آزاد مختلفی در لینوکس برای نمایش این فایبل‌ها موجود است که می‌توان به Xchm یا gnochm یا kchmviewver اشاره کرد. سایت Ubuntu Geek در مقاله‌ای به بررسی برنامه‌های نمایش CHM در لینوکس پرداخته است، در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۷ آبان ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


    12345678   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux