Click Here to Go HomePage http://www.gnu.org
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید پنجشنبه، ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ 
نکته ها و ترفند ها

کاربران مبتدی برای کار با فونت ها در محیط GNOME می توانند در محل آدرس فایل منیجر ناتیلوس تایپ کنند:

fonts:///

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

طبقه‌بندی: مقاله‌ی آموزشی

اخبار ارسال شده با این طبقه‌بندی به قرار زیر هستند.

<   123456789101112   >

 
مقاله‌ی آموزشی: پیگیری شجره‌ی خانوادگی با GRAMPS
1053 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications


برنامه‌ی GRAMPS برنامه‌ای برای بررسی و مدیریت درخچه‌ی خانوادگی یا شجره نامه است. این برنامه‌ی آزاد با حجم پایین و امکان توسعه‌ی فراوان با هدف کاربران نهایی نوشته شده است اما برای مطالعات رسمی نیز می‌توان از آن استفاده نمود. تعداد بسیار زیادی بررسی برای این برنامه نوشته شده است، از جمله اینجا، که به شما کمک می‌کند تا با تمام قابلیت‌های این برنامه آشنا شوید. علاوه بر این چند روز پیش سایت Linux.com در ادامه‌ی مقالات بسیار مفیدش اقدام به نوشتن مقاله‌ای درباره‌ی این برنامه نموده است. در این مقاله نویسنده سعی کرده تا امکانات اصلی و قابلیت‌های این برنامه را برای مخاطبان بیشتر موشکافی کند. ابتدا با توضیحی درباره‌ی این که کجا می‌توان راهنمای نصب و نیز راهنمای کاربری GRAMPS را یافت صحبت می‌کند. سپس به سراغ پایگاه داده رفته و درباره‌ی روش ایجاد و کار با پایگاه داده‌ی این برنامه صحبت می‌کند و پس از آن به بررسی روش ایجاد پیوند میان شاخه‌های مختلف می‌پردازد، پس از ایجاد درخچه حالا وقت آنالیز و تحقیق رسیده است، پس از کمی توضیح در این باره در نهایت نیز به بررسی فیلترها در این برنامه می‌پردازد. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.



  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۱۷ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: کار با لبه‌های ویراشگر vim
1004 بار مطالعه شده است
 
 
Vim The Editor

نسخه‌ی 7.0 ویرایشگر متن Vim با قابلیتی جدید به نام Tabbing یا «لبه‌ها» منتشر شد. سابق بر این در صورتی که نیاز به ویرایش چند فایل به صورت همزمان داشتید باید تعداد زیادی پنجره‌ی ترمینال در کنار هم می‌گشودید یا ترفندهای دیگری به کار می‌بردید. از این رو ویرایشگر GNU Emacs یکی از ویرایشگرهای محبوب برای کاربرانی بود که همزمان تعداد زیادی فایل را ویرایش می‌کردند چرا که با داشتن قابلیت‌هایی مانند پنجره و بافرها امکان کار با چند فایل به صورت همزمان را فراهم می‌نمود. دوست‌داران vi و vim نیز از این پس می‌توانند به راحتی در یک پنجره‌ی ترمینال با باز کردن یک برنامه‌ی vim نسخه‌ی 7.0 با استفاده از لبه‌ها یا Tabها به ویرایش همزمان چند فایل بپردازند. این کار به سادگی استفاده از یک دستور tebnew: در حالت معمولی و یا استفاده از گزینه‌ی p- در زمان فراخوانی دستور است. Joe Zonker Brockmeier از نویسندگان OSTG در مقاله‌ای کوتاه به بررسی این قابلیت vim اشاره می‌کند. برای مطالعه‌ی این مقاله اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۰۷ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: بوت لودر و نصب هم‌زمان لینوکس و ویندوز
1527 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار داخلی سایت

اگر در محل کار یا منزل به نرم‌افزارهایی مانند Adobe Photoshop یا Dreamweaver یا بازی‌های مدرن نیاز دارید و نمی‌خواهید از روش‌های شبیه سازی یا مجازی سازی مانند Vmware یا VirtualBox یا Wine استفاده کنید و می‌خواهید حتما سیستم گنو/لینوکس خود را همراه با ویندوزتان برروی یک دستگاه نصب کنید حتما به برنامه‌ای نیاز خواهید داشت که در زمان روشن شدن سیستم (Boot سیستم) به شما امکان انتخاب سیستم عامل مورد نظرتان را بدهد. این برنامه را «مدیر بوت» یا Boot Loader خطاب می‌کنند. نیازی به خریدن یا دریافت کردن از اینترنت برنامه‌ای جدید برای این کار ندارید، توزیع‌های گنو/لینوکس ابزار مورد نیازتان را به شما می‌دهند. کافیست کار کردن با این ابزارها را بدانید. در حال حاضر دو برنامه بسیار محبوب برای مدیریت بوت در لینوکس وجود دارند به نام‌های LILO و GRUB. امروزه دیگر توزیع‌های بزرگ و مشهور گنو/لینوکس مانند Debian GNU/Linux یا Fedora Core یا SuSE Linux و توزیع‌هایی که برپایه‌ای چنین توزیع‌هایی هستند به صورت پیش فرض از مدیر بوت قدرتمند Grub استفاده می‌کنند.


 
 
نوشته شده توسط: Navid  در تاریخ جمعه، ۰۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: استفاده از پارتیشن‌های NTFS در لینوکس
959 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

به طور معمول کاربران گنو/لینوکس تنها می‌توانند پارتیشن‌های NTFS ویندوز را بخوانند و نمی‌توانند بررروی آن چیزی بنویسند. در همین اثنا ntfs-3g وارد دنیای گنو/لینوکس شد. ntfs-3g یک درایور آزاد برای کار با درایوهای NTFS در لینوکس است که خواندن و نوشتن را پشتیبانی می‌کند. سایت howtoforge.net در مقاله‌ای به چگونگی کار با این ابزار برروی توزیع Ubuntu پرداخته است. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این راهنما هستید اینجا کلیک کنید.
قابل توجه کاربران پارسیکس گنو/لینوکس که این درایور به صورت پیش فرض در نسخه‌ی 0.85 نصب شده است.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۱ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: فعال کردن دکمه‌ی اسکنرها در لینوکس
990 بار مطالعه شده است
 
 
سخت افزار

پشتیبانی از اسکنرها در لینوکس هرچند که به سرعت در حال پیشرفت است اما نکته‌ای در برنامه‌های مدیریت اسکنر چندان مورد توجه قرار نگرفته است فعال کردن دکمه‌های موجود برروی دستگاه اسکنر است. Manolis در سایت Linux.com در قماله‌ای به بررسی روش استفاده از این دکمه‌ها پرداخته است. در این مقاله و مقالاتی که در ضمن مقاله معرفی شده‌اند به روش اسکن کردن یک تصویر و ذخیره سازی آن از طریق ابزارهای ساده‌ی گنو/لینوکس پرداخته شده است. برای مطالعه‌ی این مقاله کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۱۴ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: نصب سریع‌تر برنامه‌ها با Automix2
940 بار مطالعه شده است
 
 
Ubuntu

هر چند Ubuntu با تعداد بسیار زیادی نرم‌افزار ارائه می‌شود اما باز هم برخی از برنامه‌های ارائه شده از طرف شرکت‌های دیگر یا افراد دیگر که به Third-Party موسوم هستند، از طریق مخازن اوبونتو قابل دسترس نیستند و باید از مخازن Third-Party استفاده شوند، یافتن و نصب کردن برنامه‌ها از طریق دانلود مستقیم دشوار است، در حقیقت یافتن بسته‌ی نرم‌افزاری و تمام وابسته‌های آن بسیار دشوار است مگر آن که از مخازن استاندارد اوبونتو استفاده شود، در این نقطه نیز مشکل همان مشکل Thir-Party Repository ها است، بسیار خوب راه حل؟ خوشبختانه عده‌ای اسکریپتی (برنامه‌ی کوچکی-ت.ن.) برای مدیریت این مخازن Third-Party ایجاد کرده‌اند. اسم این برنامه‌ی کارامد Automix است. با Atomix می‌توانید Skype، پلاگین Flash برای Firefox یا Opera و .... را به سادگی در اوبونتوی خود نصب کنید. سایت HowtoForge که یکی از سایت‌های مشهور در نوشتن راهنماهای موفق و کارامد برای لینوکس است، در مقاله‌ای به بررسی کار با Automix2 پرداخته است. در صورتی که مایل به خواندن این مقاله هستنید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۱۳ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: قدم به قدرم با لینوکس
894 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

در آستانه‌ی سال جدید میلادی هستیم، سال ۲۰۰۷ و اغلب کشورها تعطیلاتی برای این دوره دارند، از طرفی مقاله نویسنان نیز در این چند روز پایان سال بی کار ننشسته‌اند، سایت Desktoplinux.com مقاله‌ای کوتاه برای کسانی که هنوز با لینوکس کار نکرده‌اند و می‌خواهند در سال جدید کار با لینوکس را آغاز کنند نوشته است. اگر می‌خواهید در سال جدید میزکار لینوکسی بی دردسر و بدون مشکلات امنیتی داشته باشید که کارهای شما را به درستی انجام بدهد، ولین کار شما در این سال یافتن یک توزیع لینوکس برای تازه‌کاران است.
ادامه


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۰۷ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: نصب دبیان سارژ برروی یک لپ‌تاپ
959 بار مطالعه شده است
 
 
Debian

سایت DesktopLinux در مقاله‌ای که Rick Lehrbaum آن را نوشته به آموزش نصب و راه اندازی یک میزکار با استفاده از توزیع دبیان ۴.۰ انجام داده. نسخه‌ی ناپایدار Debian که در حال حاضر Debian Etch نام دارد قرار بود در دسامبر ۲۰۰۶ یعنی ماهی که هم اکنون در آن هستیم منتشر شود اما هنور خبری از انتشار نهایی نشده است، البته این برای کاربرانی ثابت دبیان امری طبیعی است. Rick نیز از افرادی است که منتظر انتشار نسخه‌ی بعدی Debian یعنی Etch است و با دانلود نسخه‌ی ناپایدار این توزیع کمی خود را آرام می‌کند. او برای نصب دبیان از یک Laptop ساخت IBM مدل Thinkpad استفاده می‌کند که چندان هم جدید نیست، در زمان نصب نیر با گرفتن تصاویر مختلف از زمان نصب اقدام به نوشتن یک راهنما برای دیگرانی که علاقه مند به نصب و کار با Etch هستند می نماید. برای مطالعه‌ی این راهنما اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۰۵ دی ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: راهنمای نصب حرفه‌ای زوزه ۱۰.۲
1000 بار مطالعه شده است
 
 
SuSE

سایت HowToForge در مقاله‌ای انگلیسی به آموزش نصب حرفه‌ای OpenSuSE 10.2 پرداخته است. در این راهنما به بررسی نصب سرورهای وی و پست الکترونیک همراه SSL و نیز TLS، نصب سرور DNS، سرور FTP و MySQL و Qouta و فایروال و برنامه‌های مدیریت ISP پرداخته شده است. در صورتی که مایل به خواندن این مقاله هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Navid  در تاریخ پنجشنبه، ۳۰ آذر ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: راه اندازی یک Bridge شبکه در لینوکس
1693 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

یکی از ابزارهای بسیار ساده و کارا «د برای ایجاد شبکه‌های مجازی ایمین یا VPNها ابزار Open-VPN است که به صورت آزاد (و البته اوپن سورس) منتشر می‌شود. این ابزار بر اساس SSL یا Secure Socket Layer بنا نهاده شده است و به صورت چند پلتفورمه یا Cross-Platform قابل استفاده است. به زبان ساده‌تر در پلتفورم‌های مختلفی قابل استفاده است. سایت Linux.com در مقاله‌ای نگاهی به نحوه‌ی استفاده از این برنامه انداخته است. اگر تا کنون از OpenVPN استفاده نکرده‌اید این مقاله می‌تواند شروع خوبی برای ایمین کردن شبکه‌ی شما با استفاده از ابزارهای اوپن‌سورس باشد. برای مطالعه‌ی مقاله به زبان انگلیسی اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Navid  در تاریخ پنجشنبه، ۰۲ آذر ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   123456789101112   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux