Click Here to Go HomePage index.php
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید پنجشنبه، ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

غلط های مصطلح
تلفظ صحیح JPG ٬ "جی پگ -jey peg-" است نه "جی پی جی".
این را می دانستید؟

-- ناشناس

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

طبقه‌بندی: مقاله‌ی آموزشی

اخبار ارسال شده با این طبقه‌بندی به قرار زیر هستند.

<   123456789101112   >

 
مقاله‌ی آموزشی: میزکار KDE برروی Nokia N800
1277 بار مطالعه شده است
 
 
KDE Applications

نوکیا N800 و مدل پیشین آن N770 به عنوان Internet Tablet یا کامپیوترهای کوچک مخصوص استفاده با هدف اینترنب شناخته شده‌اند. این ابزارها به صورت پیش فرض همراه با لینوکس ارائه می‌شوند و در حقیقت از پلتفورم Maemo استفاده می‌کنند. Mamemo نیز براساس GTK بنا نهاده شده است و این باعث شده تا بسیاری از کاربران علاقه‌مند به میزکار KDE و برنامه‌های KDE از دسترسی به برنامه‌های موردنظرشان محروم شوند. در این میان یکی از کاربران علاقه‌مند به میزکار KDE در مقاله‌ای به نحوه‌ی نصب محیط میزکار KDE برای این ابزار‌ها پرداخته است. برای مطالعه این مقاله اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۳۰ شهریور ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: دریافت نتایج حرفه‌ای با GIMP
1267 بار مطالعه شده است
 
 
GIMP

گیمپ (GIMP) برنامه‌ی ویرایش تصاویر است که برای لینوکس نوشته شد و اینک برای ویندوز نیز در دسترس است. برنامه گیمپ با کتابخانه‌های GTK نوشته شد و یکی از اولین برنامه‌های ویرایش تصویر در لینوکس است. قابلیت‌های مختلف گیمپ در سال‌های اخیر بسیار توسعه یافته و کربری آن بسیار ساده‌تر و بهینه‌تر شده است. سایت ZDNet در مقاله‌ای به بررسی اجمالی گیمپ می‌پردازد، در این بررسی قابلیت‌های مهم گیمپ به ترتیب مورد نقد بررسی کننده قرار می‌گیرند. برای مطالعه‌ی این مقاله اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۳۰ شهریور ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: استفاده از iPod در لینوکس
1787 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications

p> صاحبان iPod و دوستداران این محصول می‌دانند که یکی از موفقیت‌های این ابزار به دلیل وجود برنامه‌ی جانبی به نام iTunes است. اما iTunes تنها برای سکوهای ویندوزی و مک او. اس. تن (Mac OS X) موجود است. اما ابزارهای مختل دیگری برای کاربران لینوکسی وجود دارد که می‌توانند از طریق آن‌ها به محتویات iPod دسترسی پیدا ککند، آلبوم‌های موسیقی خودشان را مرتب کنند، آلبوم‌های موجود برروی کامپیوتر و iPod خود را به روز و همسان کنند و .... از جمله این برنامه‌ها AmaroK برای محیط KDE و gtkpod برای میزکار GNOME هستند. سایت HoetoForge در یک مقاله‌ی مفصل به شرح نحوه‌ی استفاده از iPod به همراه gtkpod پرداخته است. برای مطالعه‌ی این مقاله می‌توانید اینجا کلیک کنید.

  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۱۷ مرداد ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: نصب اوبونتو و ویندوز XP در کنار هم
3281 بار مطالعه شده است
 
 
Ubuntu

سایت Howtoforge در مقاله‌ای به شرح نحوه‌ی نصب Ubuntu Linu و Windows XP پرداخته است. این راهنما به دوبخش تقسیم می‌شود، بخش اول برای کسانی که برروی سیستم خود هیچ سیستم عاملی ندارند و بخش دوم برای کسانی که در حال حاضر ویندوز XP دارند. این مقاله برای کاربران تازه‌کار نوشته شده است و نثر آن علی‌رغم انگلیسی بودن زبانش بسیار روان و قابل فهم است. توزیع لینوکس شرح داده شده در این مقاله Ubuntu است، اما می‌تواند راهنمایی برای توزیع‌های دیگر لینوکس باشد. (بسته به توزیع مورد نظر ممکن است کمی تفاوت داشته باشد، اما مباحث اصلی و کلی برای تمام توزیع‌ها ثابت است) برای مطالعه‌ی این راهنما می توانید اینجا کلیک کنید. در صورتی که پس از مطالعه‌ی راهنما دچار مشکلی شدید می‌توانید از انجمن‌های گنو‌ایران.ارگ کمک بگیرید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۱۰ مرداد ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: ترجمه GPLv3 به فارسی
1860 بار مطالعه شده است
 
 
GNU

تنها دو روز پس از انتشار نسخه نهایی پروانه‌ی GNU/GPL v3، برگردان فارسی آن انجام برروی اینرتنت در اختیار کاربران قرار داده شد! شایان ذکر است که این برگردان،اولین برگردان‌ از متن پروانه‌ی جامع همگانی (یا GPL) است که پس از انتشار نسخه‌ی انگلیسی ارائه شده. متن اصلی این پروانه از طریق این آدرس قابل دسترسی است. برای مطالعه برگردان فارسی این پروانه‌ می توانید اینجا کلیک نمایید. توجه داشته باشید که این برگردان یک یبرگردان غیر رسمی بوده و از طرف بنیاد نرم‌افزارهای آزاد تائید نشده است. اما متن ترجمه و سبک ترجمه به شکلی است که کاربران می‌توانند به راحتی با نسخه جدید GPL ارتباط برقرار نمایند. این ترجمه ارزش حقوقی ندارد اما مسلما برای کاربران گنو و گنو/لینوکس بسیار ارزشمند است. گنوایران.ارگ نیز به نوبه‌ی خود برای مترجم متن آرزوی موفقیت دارد.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۱۳ تیر ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: تمیز کردن رجیستری گنوم
1436 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME

شاید این تیتر چندان مناسب محیط میزکار گنوم نباشد، اما برخی سایت‌ها با افزودن کمی طنز به خبرها چنین تیتری برای خبرهایشان انتخاب نمودند. Stro از سایت LinuxInsight روز گذشته برنامه‌ای را منتشر کرد که جهت پاک سازی پایگاه داده‌ی GConf مورد استفاده قرارا می‌گیرد. این پروژه که یکی از پروژه‌های SOC یا Google Summmer of Code است به شما کمک می‌کند تا ورودی‌های اضافی موجود در GConf را حذف کنید.
ورودی‌های GConf علی رغم رجیستری در ویندوز که به صورت باینری و بیشتر مانند اسرار ویندوز هستند به صورت فایل‌های متنی در دایرکتوری gconf. در دایرکتوری خانگی کاربران قرار دارد. حجم این داده‌ها نیز در مقایسه با ذجیستری ویندوز بسیار کمتر است و شما می‌توانید به صورت دستی نیز این داده‌ها را پاکسازی نمایید. اما برنامه‌ی GConf-cleaner به شما امکان می‌دهد تا این کار را سریع‌تر و ساده‌تر انجام دهید. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره‌ی این برناه و روش نصب و راه‌اندازی آن میتوانید این مقاله را که به زبان انگلیسی از ناشر برنامه منتشر شده است مطالعه نمایید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ چهارشنبه، ۲۳ خرداد ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: نصب ruby on Rail برروی دبیان
1479 بار مطالعه شده است
 
 
Ruby On Rails

این روزها زبان Ruby بیش از پیش به عنوان یک زبان Scripting محبوب می‌شود. به خصوص با آمدن FrameWorkهای مختلف از جمله Ruby on Rails این زبان برای برنامه نویسی‌های تحت وب بسیار شهرت یافته است. پشتیبانی از برنامه نویسی شی‌گرا با قابلیت‌های بسیار زباد Ruby را به زبانی برای کارهای تجاری و تولید نرم‌افزارهای سریع تبدیل کرده. سایت HowtoForge نیز در یک مقاله به تفضیل روش نصب و راه اندازی Ruby و نیز Ruby on Rail را بررسی می‌کند. در این مقاله Ruby on Rail برروی سروری Debianای نصب می‌شود حال آنگه این مقاله قابل استفاد برای تمام توزیع‌های گنو/لینوکس می‌باشد. برای مطالعه‌ی این مقاله‌ی انگلیسی در دو صفحه اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۱۱ خرداد ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: جابجایی ایمن فایل‌ها با SFTP
1502 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

یکی از وش‌های بسیار محبوب و پرکاربرد جابجایی فایل‌ها بین سرور و کامپیوتر‌های کلاینت استفاده از پروتوکل جابجایی فایل‌ها یا FTP است.اما FTP به دلیل این که اطلاعات تشخیص هویت را به صورت غیر رمز برای سرور می‌فرستد به عنوان راه حلی ایمن برای تبادل فایل‌ها تلقی نمی‌شود. راه حل ایمن دیگر استفاده از Scure Copy یا SCP و یا نمونه‌ی بسیار کارامدتر آن SFTP یا SSH File Transfer Protocol است که برای جابجایی فایل‌ها از SSH استفاده می‌کند. شما می‌توانید از راه‌کارها به عنوان جایگزینی ایمن برای FTP استفاده کنید. پروتوکل SSH یک تونل ایمن رمزنگاری شده بین دو کامپیوتر ایجاد می‌کند و SFTP از این تونل برای تبادل اطلاعات بهره می‌گیرد. سایت Linux.com در مقاله‌ای روش استفاده از ابزار sftp و نیز روش راه‌اندازی یک سرویس دهنده‌ی sftp را آموزش داده است. برای مطالعه‌ی این مقاله‌ی کوتاه و کاربردی می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۱۱ خرداد ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: مدیر فایل دو ستونی
1278 بار مطالعه شده است
 
 
Debian

برنامه‌ی bsc یک مدیر فایل گرافیکی است که به شما امکان مدیریت فایل‌ها به صورت ستونی را ارائه می‌کند. (مانند برنامه‌ی midnight commander). با استفاده از این قابلیت می‌توانید فایل‌های خود را با سرعت بیشتری از یک مسیر به مسیر دوم منتقل یا کپی کنید. سایت «دبیان ادمین» در مقاله‌ای به نحوه‌ی نصب و استفاده از bsc پرداخته است. این راهنما شامل روش نصب ببروی دبیان و نیز تصاویری از برنامه در زمان کار است. برای مشاهده‌ی راهنما اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: راهنمای IRC برای تازه‌کارها
7501 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

اگر شما درباره‌ی لینوکس یا سایر پروژه‌های اوپن سورس پرسشی داشته باشید، با کمی جستجو در انجمن‌های پرسش و پاسخ، لیست‌های پستی، جستجو در سایت Google می‌توانید پاسخ خود را بیابید، اما اگر واقعا می‌خواهید پاسختان را بلادرنگ و سریع بیابید، Internet Relay Chat یا IRC محلی است که شما باید به آن نگاهی بیاندازید. اگر تا کنون با IRC تجربه‌ای نداشته‌اید، در این مقاله به تمام آنچه که شما نیاز دارید خواهیم پرداخت.
بدون شک شما حتما با پیام‌رسان‌های فوری مانند AIM و MSNو Google Talk و Yahoo و سایر پیام‌رسان‌های فوری آشنا هستید. تفاوت عمده‌ی IRC با سایر سرویس‌های پیام رسان فوری دارد در این است که IRC برای گفتگوهای گروهی طراحی شده است و نه گفتگوهای دونفره مانند AOL یا MSN. از آن‌جایی که IRC برای گفتگوهای گروهی طراحی شده است برای پروژه‌های آزاد و منبع باز (FOSS) که می‌خواهند یک انجمن بلادرنگ یا زنده داشته باشند بسیار مناسب است.


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۰۶ اردیبهشت ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   123456789101112   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux