Click Here to Go HomePage http://www.osp.ir
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید پنجشنبه، ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

برای اطلاع از وضعیت ماژول های لینوکستان در ترمینال تایپ کنید:

lsmod

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

طبقه‌بندی: مقاله‌ی آموزشی

اخبار ارسال شده با این طبقه‌بندی به قرار زیر هستند.

    123456789101112   >

 
مقاله‌ی آموزشی: راهنمای استفاده از GNU/GPL
8703 بار مطالعه شده است
 
 
GNU

‏SFLC یا The Software Freedom Law Center یک راهنما برای کسانی که قصد استفاده از مجوز GNU/GPL را برای برنامه‌های خود دارند منتشر کرد. این راهنما به چگونگی استفاده از GNU General Public License به عنوان یک مجوز آزاد می‌پردازد و به برنامه نویسان و شرکت‌ها کمک می‌کند تا بتوانند بدون تخدی از قوانین کپی رایت و نقض کردن GNU/GPL از این مجوز استفاده کنند. در حقیقت با توجه به تخدی‌هایی که شرکت‌های بزرگی کانند Ausu در استفاده از برنامه‌های GPL مرتکب شده بودند SFLC تصمیم گرفت تا این راهنمای ۸۰۰۰ کلمه‌ای را منتشر کند تا بتواند از تکرار چنین حوادثی جلوگیری کند. برای مطالعه‌ی این راهنما به زبان انگلیسی می‌توانید اینجا کلیک کنید. در تلاشیم تا ترجمه‌ی فارسی این مستند را نیز برای علاقه مندان برنامه‌های آزاد و نیز برنامه نویسان منتشر کنیم.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۸ مهر ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: خط فرمان شفاف با tilda
11962 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications

برنامه‌ی tilda نیز مانند بسیاری دیگر از برنامه‌های شبیه ساز ترمینال است با این تفاوت که یک ترمینال بسیار سبک است و دو قابلیت جذاب را برای کاربران فراهم می‌کند، یکی tranparency یا شفافیت را و دیگری bordeless بودن یا عدم نمایش چهارچوب کنار پنجره را، این قابلیت‌ها tilda را به یکی از برنامه‌ّای شبیه ساز ترمینال بسیار زیبا و جذاب برای میزکارهای گرافیکی تبدیل می‌کند. برای نصب tilda در دبیان و پارسیکس و سایر توزیع‌های برپایه‌ی دبیان مانند Ubuntu می‌توانید از دستور apt-get install tilda استفاده کنید. تنظیمات برنام بسیار ساده هستند، اما در صورتی که مایل به آشنایی بیشتر با این برنامه هستید می‌تونید به این مقاله مراجعه کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۲۳ مهر ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: ده ابزار برای دوستداران خط فرمان
1793 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

وبلاگ BinaryCodes در مقاله‌ای به معرفی ۱۰ ابزار برای کاربرانی پرداخته است که دوستدار Terminal یا خط فرمان هستند. ابزارهایی مانند vim یا screen یا LaTeX و ... که برای کارهای روزانه می‌تواند به یک مدیر سیستم کمک کنند همچنین برای کاربرانی که علاقه به استفاده از تمینال دارند نیز این امکان را می‌دهد تا استفاده‌های جدیدی از خط فرمانشان بکنند. برای مطالعه مقاله می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۱۷ شهریور ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: بهینه سازی سیستم با انتقال لاگ‌ها به RAM
1766 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

پروژه‌ی Ramlog به شما اجازه می‌دهد لاگ‌های سیستمی را در RAM رایانه‌ی خودتان ذخیره کنید و سپس آنها را زمان خاموش کردن سیستم در دیسم سخت منقل کنید. زمانی که از کامپیوترهای همراه یا لپ‌تاپ استفاده می‌کنید، نوشتن لاگ‌ها برروی RAm می‌تواند به افزایش زمان کارایی باطری سیستم کمک کند، چرا که syslog هر چند قانیه تعدادی پیام ارسال می‌کند که این پیام‌ها دیسک سخت شما را وادار به کار می کند....»
سایت Linux.com در مقاله‌ای به بررسی Ramlog پرداخته است که بخشی از آنرا مطالعه نمودید، در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستیدمی توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۰۱ مرداد ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: افزودن قابلیت‌های Gedit
2024 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

ویرایشگرهای متن مختلفی در لینوکس وجود دارند که یکی از محبوبترین ویرایشگرهای گرافیکی Gedit است، gedit ویرایشگر متن پیش‌فرض برای محیط میزکار GNOME است، بنابراین اگر میزکار گنوم استفاه می‌کنید حتما gedit برای شما نصب شده است.
در بسیاری از توزیع‌های لینوکس تعدادی از پلاگین‌ها نصب شده‌اند اما همواره نصب شده نیستند. اگر از کاربران ویرایشگرهای متن برپایه‌ی Terminal هستید (مانند vim و emacs) ممکن است امکاناتی را در این برنامه‌ها مشاهده کنید که در Gedit برآورده نمی شوند، اما با استفاده از پلاگین‌های مختلفی که برای gedit نوشته شده‌اند و می‌توانید بنویسید، ممکن است امکانات بسیار کاربردی و جذابی برای gedit فراهم کنید. در صورتی که مایل به آشنایی بیشتر با پلاگین‌های gedit هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: استفاده از Ext4 برای لینوکس
2186 بار مطالعه شده است
 
 
Kernel

اگر در جریان اخبار کرنل باشید، حتما می‌دانید که مدتی است فایل سیستم Ext4 منتشر شده است، هرچند این انتشار یک نسخه‌ی بتا است اما افراد مختلفی علاقه‌مند به آزمایش این فایل سیستم هستند. امکانات جدید مانند پشتیبانی از فایل‌های بسیار بزرگ (که در تهیه فایل‌های مولتی‌مدیا بسیار مهم است)، افزودن Extentها، افزایش تعداد زیرشاخه‌ها (که در ext3 تعدادشان ۳۲۰۰۰ است)، افزودن Journal Checksumها، امکان Undelete برای فایل‌های حذف شده و تغییرات ریز و درشت دیگر است. سایت IBM در قسمت developerWork در مقاله‌ای اجمالی اما کاربردی به نحوه‌ی مهاجرت به فایل سیستم Forth extended یا ext4 پرداخته است. در صورتی که مایل به آزمایش این این فایل سیستم هستید می‌ةوانید این مقاله را از اینجا بخوانید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: مانیتورینگ سیستم‌های Mainframe از خط فرمان
2137 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

برای دسترسی به سیستم عامل سیستم‌های MainFrame از شبیه سازهای تریمنال ۳۲۷۰ یا (3270 Terminal Emulators) استفاده می شود. سایت IBM در مقاله‌ای به روش ایجاد یک اسکریپت برای مانیتورینگ z/OS از طریق خط فرمان لینوکس می‌پردازد. در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله می‌باشید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۲ فروردین ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: راهنمای استفاده از Terminator
1767 بار مطالعه شده است
 
 
GNOME Applications

برنامه‌ی Terminator به شما امکان اجرای همزمان چند ترمینال در محیط میزکار GNOME می‌دهد. Terminator این کار را با استفاده از تقسیم صفحه به چند بخش انجام می‌دهد. شما می‌توانید صفحات تقسیم شده را تغییر سایز بدهید و با توجه به نیازتان به محیط مطلوبتان دسترسی پیدا کنید. در صورتی که مایل به آشنایی بیشتر با این برنامه هستید می‌توانید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۰۱ فروردین ۱۳۸۷
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: راه اندازی لینوکس از روی USB
1924 بار مطالعه شده است
 
 
Slax

توزیع SLAX یکی از دیسک‌های زنده‌ی لینوکس است که مدت‌هاست مود توجه کاربران زیادی قرار گرفته است× یکی از مواردی که باعث محبوبیت این توزیع شده است، سادگی نصب آن بررروی دیسک‌های USB یا USB Flash Disk ها است. با نصب Slax برروی USB می‌توانید از سرعت بالاتری نسبت به CD-ROM ها به این توزیع دسترسی پیدا کنید، از سوی دیگر امکان نصب و تغییر در برنامه‌های یا ذخیره‌ی کارهای انجام شده بسیار ساده‌تر خواهد بود. سایت PolishLinux در مقاله‌ای به نحوه‌ی نصب این توزیع برروی USB می‌پردازد، در صورتی که مایل به مطالعه‌ی این مقاله هستید اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ سه شنبه، ۰۹ بهمن ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
مقاله‌ی آموزشی: نصب و راه اندازی CentOS 5.1
2503 بار مطالعه شده است
 
 
RedHat

سایت HowToforge در مقاله‌ای به آموزش نحوه‌ی نصب توزیع CentOS 5.1 به عنوان میزکار کامل پرداخته است. در این مقاله به نحوه‌ی راه اندازی این توزیع به عنوان یک میزکار برای انجام کارهای روزانه پرداخته است. کارهای روزانه شامل این موارد هستند: تماشای فیلم، پخش موسیقی، Adobe Flash و Acrobat Reader، نصب Skype، نصب فونت‌های TrueType و نصب VMware server برای شبیه سازی نیز نصب Sun Java و برنامه ntfs-3g برای کار با دیسک‌های NTFS و ...
برای مطالعه‌ی کامل مقاله اینجا کلیک کنید


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۰۲ دی ۱۳۸۶
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


    123456789101112   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux