Click Here to Go HomePage https://addons.mozilla.org/firefox/3667/
مهمان   به  GNUIran.org  خوش آمدید پنجشنبه، ۰۱ آذر ۱۴۰۳ 
نکته ها و ترفند ها

برای اطلاع از مقدار یک متغییر محیطی از echo به شرح زیر استفاده کنید :
$~> echo $your_ENVIRONMENT_VARIABLE
For instance :
$~> echo $HOSTNAME

--

جستجو در سایت




جستجوی پیشرفته
جستجو در انجمن‌ها

پلاگین فایرفاکس

وضعیت کاربران سایت
مدیر
هیچیک از مدیران حاضر نیست
مدیر افتخاری
هیچ مدیر کمکی حاضر
ناظران
هیچ مدیر کمکی حاضر
اعضا:
جدیدترین:جدید امروز:0
جدیدترین:جدید دیروز:0
جدیدترین:مجموع:1040
جدیدترین:جدیدترین:
RezaJafary
اعضا:حاضر
اعضا:اعضا:0
مهمان‌ها:مهمان‌ها:1
مجموع:مجموع:1
کاربران حاضر
هیچ کاربر حاضری وجود ندارد

طبقه‌بندی: خبرها

اخبار ارسال شده با این طبقه‌بندی به قرار زیر هستند.

<   123456789101112131415161718192021222324   >

 
خبرها: پایه‌گذار اوبونتو در بنیاد لینوکس
936 بار مطالعه شده است
 
 
Ubuntu

مارک شاتل‌ورث بنیان‌گذار توزیع محبوب اوبونتو در وبلاگ شخصی‌اش خبر از قبول کردن دعوت «بنیاد لینوکس» برای عضویت در هیئت مدیره‌ی این بنیاد داد.
بنیاد لینوکس در ژانویه‌ی سال ۲۰۰۷ از طرف دو گروه OSDL و FSG راه اندازی شد. (حدد سه ماه پیش) دو گروه Open Source Development Labs و Free Standard Group که به عنوان نهادهای عام‌المنفعه شناخته می‌شوند در یک همکاری با متحد کردن نیروهای انسانی و دانش کار با هدف استاندارسازی لینوکس شروع به کار کرد. مارک شاتل‌ورث بر این عقیده است که این گروه می‌تواند به شروع خوبی برای این هدف منتهی شود. مارک می‌نویسد: «من بسیار تحت تاثیر نتایج کارهایی قرار گرفتم که بنیاد لینوکس به تازگی آغاز نموده است.»
برای مطالعه‌ی خبر کامل اینجا کلیک کنید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۶ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: نسخه‌ی جدید هسته برای پارسیکس
1175 بار مطالعه شده است
 
 
Parsix

همزمان با انتشار نسخه‌ی جدیدی از هسته‌ی لینوکس، پروژه‌ی Parsix نیز نسخه‌ی جدیدی از هسته‌ی سیستمش را منتشر کرد. نسخه‌ی جدید هسته‌ی پارسیکس بر اساس هسته‌ی 2.6.20.1 می‌باشد. در این هسته از Suspend2 نسخه‌ی 2.2.9.9 استفاده شده، تعداد زیادی بهینه سازی برای پشتیبانی سخت‌افزارها انجام گرفته شده. پشتیبانی از دیسک‌های سخت SATA بسیار بهبود پیدا کرده است و سرعت اعمال Hibernation و نیز بازیابی از این حالت بسیار بهبود پیدا کرده است.
برای دریافت این نسخه از هسته‌، کاربران پارسیکس می‌توانند به سادگی دو دستور زیر را در خط فرمان اجرا کنند:

$ wget http://parsix.org/files/kernels/2.6.20-parsix-4/list
$ wget -i list

برای اطلاع از نحوه‌ی نصب و نیز آگهی انتشار می‌توانید به اینجا بروید.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۲۶ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: درآمد ناول کاهش، فروش لینوکس افزایش
1198 بار مطالعه شده است
 
 
Novell

برخی بر این اعتقادند که کسب و کار برپایه‌ی نرم‌افزارهای آزاد سودآور نیست، در حقیقت برخی بر این اعتقاد هستند که نمی‌توان بر اساس نرم‌افزارهای آزاد کسب و کاری راه‌اندازی نمود. از طرفی شرکت‌های بزرگ تجاری جهان که در زمینه‌ی سیستم عامل و یا نر‌م‌افزار فعالیت می‌کنند روز به روز به کسب و کار بر پایه‌ی نرم‌افزارهای آزاد روی می‌آورند. یکی از این شرکت‌ها شرکت Novell است. این روزها کمتر کسی است که نمی‌داند این شرکت پشتیبانی تجاری از SuSE Linux را فراهم می‌کند. در فصل مالی گذشته درآمد شرکت ناول نسبت به همین فصل در سال مالی گذشته ۵ درصد کاهش یافته اما این حاکی از خبرهای بد نیست، شرکت ناول در این مدت با فروشی بیش از ۱۵ میلیارد دلار فروش از طریق محصولات لینوکسی خود توانسته ۴۶ درصد افزایش در فروش نسبت به سال گذشته ایجاد کندو در حقیقت این خبر از افزایش درخواست برای سیستم عامل لینوکس در سطح دنیا می‌دهد.(یا به عبارت بهتر افزایش درخواست لینوکس در کشورهایی که شرکت ناول در آنها نمایندگی دارد ;-))


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۰ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: اخبار ماهانه‌ی دنیای لینوکس
1142 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار داخلی سایت

پنجمین شماره‌ی خبرنامه‌ی ماهانه کاربران ایرانی لینوکس و نرم‌افزارهای آزاد منتشر شد.جهت مطالعه شماره پنجم و یا دریافت نسخه‌ی PDF این خبرنامه، می‌توانید اینجا کلیک کنید. در صورت تمایل به افزودن اخبار مربوط به پروژه‌های خود برای درج در شماره آینده،اینجا و جهت ارائه پیشنهادات و انتقادات خود به این صفحه مراجعه نمایید.ضمنا این خبرنامه هر ماه برای کاربرانی که عضو لیست پستی خبرنامه می‌باشند،ارسال می‌گردد. جهت عضویت در لیست پستی،این صفحه را ببینید.
علاوه بر این تصمیم گرفتیم تا برای آشنا کردن کاربران غیر ایرانی و غیر فارسی زبان، با وضعیت لینوکس در ایران، بخش اخبار داخلی را به زبانهای مختلف ترجمه کنیم. در صورتی که علاقه‌مند به همکاری در این زمینه می‌باشید می‌توانید این صفحه را ببینند.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۱۰ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: توزیع Mepis به Ubuntu مهاجرت می‌کند!
1002 بار مطالعه شده است
 
 
Mepis

هفته‌ی پیش خبر همکاری Linspire و Ubuntu را منتشر کردیم، در همان خبر آمده بود که شرکت Linspire تصمیم بر استفاده از Ubuntu به عنوان پایه‌ی توزیع Linspire GNU/Linux گرفته. روز گذشته خبری مبنی بر کوچ Mepis از Debian GNU/Linux به Ubuntu GNU/Linux منتشر شد. بنیان‌گذار Mepis آقای Warren Woodford در مصاحبه‌ای که با سایت DesktopLinux.com داشت به تشریح دلایل خود برای کوچ به ابونتو می‌پردازد. کوچ از دبیان به اوبونتو به معنی آن است که Mepis از این پس از بسته‌های موجود در مخازن Ubuntu به جای بسته‌های موجود در مخازن Debian استفاده خواهد کرد. Mepis یکی از توزیع‌های قدیمی لینوکس است و می‌توان جزو مشهورترین توزیع‌های مبنی بر Debian به حسابش آورد. زمان انتشار نسخه‌های اولیه Mepis از Ubuntu خبری نبود، به همین دلیل Debian به عنوان مبنای بسته‌های نرم‌افزاری Mepis انتخاب شد.
آنچه شایان ذکر است باقی ماندن Mepis به عنوان توزیعی مستقل است. مستقل به این معنا که هنوز برنامه‌ی نصب مخصوص به خود را دارد، هنوز از پنجره‌یمدیریت خود و نیز روش خود برای مدیریت سیستم استفاده می‌کند و فقط برای مدیریت بسته‌های نرم‌افزاری از این پس از مخازن اوبونتو بهره خواهد برد.
در صورتی که مایل به دریافت اطلاعات بیشتر درباره‌ی این تصمیم جدید Mepis هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم مصاحبه‌ی Woodford و Desktoplinux را مطالعه کنید. در این مصاحبه WoodFord کمی از توزیع Mepis و دلایلش برای بنا نهادن Mepis بر اساس Debian می‌گوید، سپس به بررسی دلایلش برای استفاده از بسته‌های سیستم Ubuntu برای Mepis شرح می‌دهد.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ شنبه، ۰۵ اسفند ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: به روز رسانی‌های امنیتی برای دروپال
1444 بار مطالعه شده است
 
 
Drupal

امروز صبح تعدادی به روز رسانی امنیتی برای سیستم مدیریت متحوای Drupal منتشر شد. این به روز رسانی‌ها شامل به روز رسانی‌های امنیتی برای مشکلات امنیتی SA-2007010 و SA-2007009 و SA-2007008 می‌باشند. در صورتی که از ماژول Image Pager یا Secure Site یا GetID3 استفاده می‌کنید به یاد داشته باشید که حتما به روز رسانی‌های جدید را نصب کنید. این ماژول‌ها هر سه جزو ماژول‌های غیر رسمی یا Third Party می‌باشند که مشکلات امنیتی گزارش شده در آن‌ها برای هر دو سری ۴ و ۵ وجود دارد.برای رفع مشکل امنیتی SA-2007008 که مربوط به Image Pager است می‌توانید برای نسخه‌های سری 4.7 از اینجا و نیز برای نسخه‌های سری 5 از اینجا اقدام کنید.
برای رفع مشکل امنیتی مربوط به getID3 که اغلب سایت‌های ارائه‌ی موسیقی از این کتابخانه استفاده می‌کنند نیز در صورت استفاده از نسخه‌ی 4.7 از اینجا و نیز نسخه‌ی سری 5 اینجا را بررسی کنید.
برای رفع مشکلات مربوط به ماژول Scure site نیز می‌توانید برای نسخه‌های سری 4.7 از اینجا و نیز برای نسخه‌های مربوط به سری 5 از اینجا اقدام کنید.
نکته‌ی قابل توجه اینکه هر دو مشکل امنیتی ظرف روز گذشته و دیشب اعلام شده‌اند و وصله‌های امنیتی برای رفع این مشکلات نیز امروز صبح منتشر شدند. در حقیقت این نمونه‌ای است از دلیلی ایمن بودن محصولات اوپن‌سورس و آزاد که تعداد توسعه دهندگان نرم‌افزار زیاد هستند.


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ جمعه، ۲۷ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: سمیناری دیگر با عنوان آشنایی با لینوکس
1012 بار مطالعه شده است
 
 
اخبار داخلی سایت

همان طور که حتما در اخبار سایت مطالعه کرده‌اید، گروه کاربران لینوکس تهران و فرهنگسرای فن‌آوری اطلاعات، چهارشنبه‌ی گذشته با همکاری یکدیگر اقدام به برگزاری یک سمینار با موضوع «آشنایی با سیستم عامل لینوکس» نمودند. با توجه به استقبال کاربران از این سمینار، بر آن شدیم تا این سمینار را یکبار دیگر در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۸۵ برای دوستانی که نتوانستند ثبت‌نام کنند و یا فرصت شرکت در سمینار را نداشتند برگزار نماییم.
این سمینار نیز مانند سمینار پیشین با محورت آشناسازی کاربران با سیستم عامل گنو/لینوکس برگزار می‌شود. بحث‌های اساسی این سمینار به شرح ذیل می‌باشند:    تاریخچه‌ی سیستم عامل گنو/لینوکس
   آشنایی مقدماتی با امکانات گنو/لینوکس
   محیط‌های گرافیکی در گنو/لینوکس
   معرفی توزیع پارسیکس گنو/لینوکس

هدف از برگزاری این سمینار به این ترتیب است:


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: آیا ناول لینوکس را از دست می‌دهد؟
1071 بار مطالعه شده است
 
 
Novell

اگر در جریان اخبار مربوط به حوزه‌ی فن‌آوری اطلاعات و یا اخبار مربوط به لینوکس باشید حتما با خبری که هفته‌ی گذشته درباره‌ی ناول از سوی «رویترز» منتشر برخورد کرده‌اید. خبری مبنی بر این که ممکن است «بنیاد نرم افزارهای آزاد» حق فروش لینوکس را از شرکت ناول سلب کند. بحث‌های مختلفی در رابطه با این خبر پس از انتشار آن انجام شد. سایت Linux.com به عنوان یکی از پیشتازان عرصه‌ی تجارت لینوکسی، در مقاله‌ای کوتاه این خبر Reuters را به چالش می‌گیرد. در این مقاله می‌خوانیم: تصور می‌کنم اشتباه از سوی Jim Finkle است. (نویسنده‌ی مقاله در رویترز) .... در مقاله‌ای که در رویترز نوشته شده است، به نقل از Eben Moglen که مشاور ارشد «بنیاد نرم‌افزارهای آزاد» است این چنین می‌خوانیم: « جامعه‌ی مردمی همواره می‌خواهد در مقابل انجام این قرار داد و یا قراردادهای دیگر این چنینی کاری انجام بدهند.» آنها کاملا حق دارند تا نگران این موضوع باشند که این یک اقدام آغازی آشکار یک انحصار طلبی دیگراست از سوی مایکروسافت.» ... سپس Finkle پیش می‌رود و می‌نویسد: «شرکت ناول با کاربران جامعه‌ی اوپن-سورس توافق کرده است که لینوکس و برنامه‌های اوپن-سورس دیگر را ماه نوامبر توسعه دهند، زمانی که وارد مرحله‌ی بازتری از تجارت با مایکروسافت شد.»


 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ پنجشنبه، ۲۶ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: سمینار آشنایی با گنو/لینوکس برگزار شد
1064 بار مطالعه شده است
 
 
مقاله  آموزشی

چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۸۵ گروه کاربران گنو/لینوکس تهران (تهران لاگ) با همکاری فرهنگسرای فن آوری اطلاعات سمیناری در زمینه‌ی آشنایی با گنو/لینوکس در محل فرهنگسرای IT برگزار کرد. مباحث مطروحه در این سمینار عبارت بودند از: ۱- تاریخچه‌ی سیستم عامل گنو/لینوکس۲- آشنایی مقدماتی با امکانات گنو/لینوکس۳- محیط‌های گرافیکی در گنو/لینوکس۴- معرفی توزیع پارسیکس گنو/لینوکس.هدف از برگزاری این سمینار به ترتیب بدین شرح بودند:آشنایی جامعه‌ی IT و کاربران کامپیوتر با سیستم عامل لینوکس، مفاهیم نرم‌افزارهای آزاد، آشنایی با امکاناتی که این سیستم عامل در اختیار کاربران و قرار می‌دهد،معرفی محیط‌های گرافیکی لینوکس برای آشنایی هر چه بیشتر کاربران و در حقیقت از بین بردن دید اشتباه کاربرانی که به اشتباه کار با لینوکس را دشوار می‌پندارند و در نهایت معرفی یک توزیع لینوکس پارسیکس گنو/لینوکس برای آشنایی هر چه بیشتر شرکت کنندگان با امکانات عملی لینوکس.

  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۲ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


 
خبرها: همکاری Linspire و Ubuntu با یکدیگر
891 بار مطالعه شده است
 
 
Linspire

شرکت Canonical اسپانسر توزیع Ubuntu وشرکت Linspire توسعه دهنده‌ی Linspire یا Lindows سابق و Freespire در یک آگهی عمومی آغاز یک همکاری تکنیکی با یکدیگر را اعلام کردند. این آگهی که روز جمعه خبر آن منتشر شد حاکی از استفاده‌ی Ubuntu از تکنولوژی CRN یا Click N Run شرکت Linspire می‌دهد. از طرفی Linspire که در حال حاضر برپایه‌ی Debian GNU/Linux است متعهد می‌شود تا از نسخه‌های آتی توزیع خود را برپایه‌ی Ubuntu GNU/Linux استوار سازد که احتمالا در 19 آپریل همین سال منتشر خواهد شد. کاربران Ubuntu از این پس امکان استفاده از تکنولوژی «کلیک و نصب» را خواهند داشت. در حقیقت از این پس نصب برنامه‌ها در اوبونتو گنو/ لینوکس بسیار ساده‌تر از آنچه هست خواهد بود. مدیر عامل Linspire آقای Kevin Carmony می‌گوید: « این همکاری تکنولوژیک می‌تواند در دراز مدت به اتحاد و پیشرفت لینوکس برروی میزکار منتهی شود».


  
 
 
نوشته شده توسط: Admin  در تاریخ یكشنبه، ۲۲ بهمن ۱۳۸۵
    ارسال به دوستان   نسخه چاپی
 


<   123456789101112131415161718192021222324   >

امکانات

اطلاعات

ارتباطات

پروژه‌ها

ورود اعضا




 


 برای ورود مشکل دارید؟
 ثبت نام کاربران جدید


The rest of this site is Copyright © 2004 2005 2006 2007 2008 GNUIran.org
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License,
Version 1.2 or any later version published by Free Software Foundation; A copy of the licence is available at www.gnu.org/copyleft/fdl.html

تمام مطالب این سایت تحت مجوز GNU/FDL نسخه ی ۱.۲ یا هر نسخه ی جدیدی که از سوی بنیاد نرم افزار آزاد منتشر شود قرار دارد شما برای کپی استفاده و/یا تغییر مستندات آزاد هستید.
می توانید یک نسخه از این مجوز را از اینجا تهیه کنید.


GIO Forums RSS   GIO News RSS   GIO Gallery RSS   Licensed under GNU/FDL  Use TW-CMS  Run on Debian GNU/Linux